Webmail: gemis of verrijking

Webmail: gemis of verrijking

Ooit was er een tijd waarin je nog rustig een boek kon lezen of met je vrienden kon afspreken. Je kon je volledige aandacht richten op het geen waar je mee bezig was. Die tijd is nu voorbij.

Altijd en overal zijn we nu bezig met de berichten die we ontvangen en moeten versturen. Het antwoorden is nu waar alles om draait. Je telefoon continu bij de hand, want stel je voor dat je iets zou missen.

Hoe het allemaal begon

Zo als vele uitvindingen en ideeën is ook webmail de wereld ingekomen als grote vooruitgang. Ineens konden we elkaar documenten versturen die we nodig hadden voor het een of ander.

Wie weet niet meer de tijd dat we voor school achter de computer zaten en elkaar onderdelen stuurden van opdrachten die we samen moesten maken. Iedereen had wel een webmail account bij een van de vele aanbieders.

De evolutie

Later kwamen sommige aanbieders met programma’s waarbij je life met elkaar kon communiceren. Het overleggen tijdens het schrijven van de opdrachten was begonnen. Of gezellig kletsen met je vrienden tijdens je huiswerk.

Het slimme van de aanbieders was dat je een webmail account bij hen moest hebben om in te kunnen loggen bij het programma. Je moest bijna wel meteen weer achter de computer om met je vrienden te kunnen praten, ook al had je ze 10 minuten eerder nog gesproken.

Een blijvend medium

Nu is het nog makkelijker om elkaar op elk gewenst moment te kunnen spreken. Er zijn nu telefoons waarop je alles op elk moment kan ontvangen. Elk moment van de dag kun je nu communiceren met wie dan ook.

Ondanks dat webmail tegenwoordig iets verouderd is, kun je die nu ook elk moment van de dag ontvangen, lezen en beantwoorden.

Gezelligheid kent geen grenzen

Langzaam maar zeker heeft de uitvinding van webmail ons leven beïnvloed. Wat begon als een medium dat ons hielp bij het communiceren met anderen, heeft de samenleving nu in zijn houtgreep. Zoals je vroeger gezellig bij elkaar zat te praten, zitten we nu gezellig naast elkaar onze webmail te checken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.