De voordelen van webmail

De voordelen van webmail

Steeds meer organisaties gebruiken webmail. Dankzij webmail heeft u geen e-mailprogramma meer nodig om uw mail te kunnen bekijken en te beantwoorden. Als u beschikking heeft tot een webbrowser is dit voldoende om bij u mail te kunnen komen. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van webmail.

Altijd en overal

Als u vaak voor uw werk in het buitenland zit of als u ook tijdens vakanties bereikbaar moet zijn voor u werk, is het gebruik van webmail ideaal. Het enige wat u nodig heeft is een webmail account. In tegenstelling tot gewone e-mailprogramma’s, kunt u met een webmail account overal en op elke computer of laptop inloggen en uw e-mail bekijken en beantwoorden. Beschikt u tijdens uw vakantie niet over een laptop of computer? Dan is uw webmail zelfs te bereiken via een tablet of een iPad. Zoals u kunt lezen kunt u altijd en overal rekenen op uw webmail.

Alle internet browsers

U kunt van uw webmail gebruik maken bij elke internet browser. Of u nu Firefox, Internet Explorer of een andere internet browser heeft, voor de webmail is dit geen enkele belemmering om uw e-mail te openen.

Eenvoudig en helder

Webmail is erg eenvoudig te gebruiken en iedereen kan het gebruiken. U heeft geen specifieke kennis nodig om er goed mee om te kunnen gaan.  Uw webmail account bestaat uit een inbox, een outbox en een prullenbak. U hoeft alleen in te loggen en de rest spreekt voor zich. Als u gebruik maakt van een normaal e-mailprogramma moet u met meerdere zaken rekening houden. Een normaal e-mailprogramma heeft namelijk veel meer functies en instellingen. Webmail is daarnaast ook erg eenvoudig omdat u geen speciale programma’s nodig hebt op uw laptop, computer of tablet. U hoeft zich dus niet bezig te houden met het programmeren van speciale programma’s, dus dit scheelt u erg veel tijd en moeite. Mensen die gebruikmaken van webmail, omschrijven het als helder en gemakkelijk in gebruik.

Crash? Geen probleem!

Met webmail ben je nooit afhankelijk van bijvoorbeeld een harde schijf. Als de harde schijf van uw computer crasht, zal dit geen gevolgen hebben voor je webmail. Je raakt helemaal niks kwijt. Al uw berichten en gegevens van uw contacten staat op het internet. Dit houdt ook in dat uw zich nooit bezig hoeft te houden met het maken van back-ups van de gegevens in uw mail. Alles is makkelijk terug te vinden.

Minder kans op virussen

Als u gebruik maakt van webmail, verklein je daarmee ook de kans op een virus op uw computer. Vaak komen virussen via bepaalde e-mails in uw computer terecht. Voorkom dit probleem door te gebruik te maken van het webmail. Hierbij ‘zweven’ de e-mails als het ware op het internet en vormen op deze manier geen bedreiging voor uw laptop of computer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.