Webmail XS4ALL

De voor- en nadelen van webmail XS4all

Internetprovider XS4all heeft veilig internetten, goede service en privacy centraal staan. Dit bedrijf betrekt haar klanten dan ook graag bij nieuwe ontwikkelingen om het gebruikersgemak te vergroten.

Zo introduceerde XS4all kort geleden een nieuwe vorm van webmail genaamd Roundcube. Deze nieuwe webmail XS4all brengt zowel voor- als nadelen met zich mee.

De komst van Roundcube

Roundcube webmail bij XS4all is op een bijzondere manier tot stand gekomen. XS4all werkte al een aantal jaren mee aan de opbouw van deze webmail software. Daarnaast maakt de internetprovider gebruik van zogeheten ‘open source software’.

Door een openbare broncode kan iedereen meebouwen aan de software. Bij geen enkele webmail van een provider heb je als abonnee zoveel invloed. Door de betrokkenheid van veel mensen worden eventueel zwakke punten snel opgestuurd.

Denk bijvoorbeeld aan veiligheids- en privacy lekken. Daardoor gebruik je dus eindelijk de beste webmail die XS4all te bieden heeft.

Crowdfunding

De meeste updates van Roundcube worden betaald aan de hand van crowdfunding. Zonder de hulp van XS4all en vele geïnteresseerde gebruikers zou deze webmail software niet eens bestaan.

Financiële bijdragen moeten ervoor zorgen dat de software alleen maar beter wordt. In juni 2015 werd maar liefst 82.000 dollar opgehaald aan donaties. Daardoor heeft de nieuwste versie inmiddels een kalender en een cloud om belangrijke gegevens op te slaan.

Roundcube op de mobiele telefoon

In eerste instantie leken alle gebruikers positief over het gebruik van Roundcube als webmail voor XS4all. Ondanks alle betrokkenheid zijn er toch enkele problemen ontstaan rondom het gebruik.

Zo blijkt Roundcube lastig te lezen op de mobiele telefoon. Op de mobiele telefoon paste Roundcube zich niet aan op het scherm. Het bedrijf dat Roundcube ontwikkelt wil een nieuwe en beter hanteerbare versie, ook voor mobieltjes, binnenkort op de markt te brengen.

Daarmee wordt het lezen van e-mails in de nabije toekomst voor alle XS4all gebruikers modern en veilig.