De nadelen van webmail

De nadelen van webmail

Naast de vele voordelen, heeft het gebruik van webmail natuurlijk ook een aantal minpunten waar u rekening mee moet houden. Wij vertellen u graag meer over enkele nadelen van het gebruik van webmail.

Internetverbinding noodzakelijk

Om in te kunnen loggen op uw webmail account is het van belang dat u beschikking heeft over een internetverbinding. Als u bijvoorbeeld op vakantie bent, en u verblijft in een appartement zonder of met een zwakke internetverbinding, kan dit problemen opleveren om uw e-mail te kunnen bekijken. Geen internet betekent daarom helaas ook geen webmail.

Vergeet uw wachtwoord niet

Nadelen webmailWebmail heeft de mogelijkheid niet om uw wachtwoord te onthouden. Dit betekent dat u steeds moet inloggen om uw e-mail te bekijken. Dit is anders dan bijvoorbeeld Outlook. Outlook onthoudt uw wachtwoord, waardoor het niet nodig om deze constant in te vullen als u bijvoorbeeld een e-mail wilt lezen of verzenden. Hier zit een gevaar aan.

Omdat mensen natuurlijk niet hele ingewikkelde wachtwoorden willen onthouden, kiezen ze vaak een voor de hand liggende wachtwoord voor hun webmail. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van uw achternaam en geboortedatum.

Dit komt erg vaak voor. Als u kiest voor een dergelijke wachtwoord, kan dit mogelijk gevolgen hebben voor de veiligheid van uw informatie op de webmail. Het wachtwoord voor webmail is dan namelijk veel makkelijker te kraken.

Daarnaast zijn er ook veel mensen die kiezen voor een ingewikkelde wachtwoord en dit dan ergens op schrijven zodat ze het niet vergeten. Dit is met het oog op de veiligheid ook af te raden.

Offline lezen niet mogelijk

Veel mensen vinden het fijn om offline hun e-mail te bekijken. Tijdens het reizen in de trein vinden veel mensen het erg fijn om lastige en uitgebreide e-mails in alle rust te bekijken. Op zulke momenten is het erg handig om offline ook berichten ter beschikking te hebben.

Webmail heeft deze mogelijkheid helaas niet. U kunt de e-mails alleen maar online bekijken. Dit kunnen sommigen dus ook ervaren als nadeel.

Weinig functies

Webmail heeft niet veel functies waar u gebruik van kunt maken. Vaak heeft u alleen maar een inbox, een outbox en een prullenbak tot uw beschikking. Als u bijvoorbeeld beschikt over meerdere e-mailadressen, is het niet mogelijk om deze e-mailadressen tegelijkertijd te openen.

Bij Outlook heeft u deze mogelijkheid bijvoorbeeld wel. Dit is vervelend als u op werk bijvoorbeeld twee e-mailadressen in de gaten moet houden. U moet dan elk adres apart openen om de e-mails te kunnen bekijken.

Verplicht inloggen

Bij sommige webmaildiensten gelden er voorwaarden. Er staat bijvoorbeeld als vereiste dat u een bepaald aantal keer in een gestelde periode moet inloggen. Als u dit niet doet, zal uw account worden verwijderd. Daarom is het wel relevant dat u er wel echt gebruik van maakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.