Veel internet aanbieders geven toegang tot webmail

Veel internet aanbieders geven toegang tot webmail

Als je een internetabonnement afgesloten hebt, krijg je van vrijwel alle internet aanbieders een webmail. Je kent het wel, een e-mailadres als jan_jan[email protected]. Voorheen werd hier veelvuldig gebruik van gemaakt.

Aanbieders zoals Google en Microsoft waren er net en hun populariteit moest nog groeien, terwijl de e-mailadressen van Gmail en Outlook inmiddels niet meer weg te denken zijn. Toch krijg je van je internet aanbieder steevast een brief met de mogelijkheid een e-mailadres via hun servers aan te maken. Is dit achterhaald of toch handig?

Voordelen van alternatieven

E-mailadressen worden Google of Outlook zijn niet voor niks massaal aangemaakt en gebruikt. Er zijn namelijk erg veel voordelen. Zo ben je niet afhankelijk van je internet aanbieder. Dit is vooral handig als je weleens overstapt.

Daarnaast heb je via Google of Outlook (of andere alternatieven) enkele gigabytes voor het bewaren van ontvangen en verzonden e-mails en bijlages. Dankzij de gratis spamfilter hoef je alleen aandacht te schenken aan e-mails die ertoe doen. Tot slot, je kunt je e-mails vanaf elk apparaat bekijken. Zolang je internettoegang hebt, zijn al je mailboxen te synchroniseren.

Nadelen van de alternatieven

Er kunnen toch redenen zijn om voor de webmail van je internet aanbieder te kiezen. Bij Gmail en Outlook is de kans erg groot dat jouw eigen naam niet meer beschikbaar is. Je zult creatief moeten omgaan met je initialen en namen, of eventueel cijfers toevoegen.

Ook zie je in je mailbox reclames die zijn afgestemd op de woorden uit jouw e-mails. Erg veilig is het niet. Daarnaast vallen Google en Outlook onder de wetgeving van Amerika. De Amerikaanse autoriteiten kunnen inzage in jouw e-mails afdwingen. Hiervoor moet een reden zijn, maar of jij je hierin vinden kunt, is een ander verhaal.

Zorg voor een back-up bij webmail van provider

Je kunt een apart programma downloaden als je gebruik wilt maken van de webmail van je internet aanbieder, zoals Thunderbird. Als je het programma geïnstalleerd hebt, dien je een altijd gegevens in te vullen.

Via een dergelijk programma downloadt je je e-mails op je computer en kun je er altijd bij. Ook als je internet is uitgevallen. Zorg er echter wel voor dat je af en toe een back-up van je computer maakt. Want als er een probleem met je computer is, kun je al je e-mails kwijtraken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.